thedoc
Kapitan PFK
I have made 17 posts
Post by thedoc on Feb 13, 2016 4:54:23 GMT
Ostatnio ciągle się bijemy z Hiszpanami więc założyłem temat zbiorczy, co by nie zakładać codziennie nowego tematu. 12 lutego przyniósł nam, po za standardowymi potyczkami, dwie port bitwy: Pierwsza, wygrana przez naszą flotę bitwa o Cartaginę. Druga bitwa to niestety nasza porażka przy ataku na Barranquilę. Nie brakowało wiele, zabrakło nam troszkę szczęścia no i ja wbiłem do bitwy zdecydowanie za późno.
|
|
|
Post by Bart Smith on Feb 13, 2016 11:36:22 GMT
|
|
|
|
Post by Bart Smith on Feb 15, 2016 0:02:02 GMT
Wszakze to opis port bitwy ale zamieszce go tutaj w zwiazku ze przerodzilo sie to juz w kampanie zachodnia mozna powiedziec. Wojna z Hiszpanami! Niestey mielismy za malo ludzi aby obronic Cartagena ale udal nam sie dotrzec na obrone Tulu: Hiszpanie mieli przewage w jakosci okretow ale nie w woli walki! Trzymalismy sie w srodku wiez i gdy oplynali kawalek przypuscili atak: Padlo ich paru dosyc szybko ale udalo im sie podzielisc nasza flote i odciac paru ludzi od wiez: Powoli wyniszczalsmy sie nawzajem ale stralismy sie trzymac blisko wiezyczek Martello na ktore przypuszcali dosyc dobre ataki w szyku liniowym: Zdobylismy w pewnym momencie przewage i dobilismy paru ostatnich. Bitwa trwala cale 1,5 godzimy. Straty wlasne: 3 Renommee, Cerb i Suprise i Fregata. Zatopilismy: 3rd rate, 6 constitutions, 3 trincomalee i pare mniejszych fregat! GJ
|
|
|
Post by Bart Smith on Feb 21, 2016 12:58:48 GMT
Ja i Adrik wczoraj nie zdazylismy wejsc do PB o Buena Viste wiec zlapalismy jakis hiszpanow kolo portu: efekt staranowali sie na poczatku i uciakali majac 5 na nas 2! Szok...udalo nam sie zatopic 3 z nich 2 ucieklo:
|
|