|
Post by Bart Smith on Jan 7, 2016 18:03:34 GMT
Pare obrazkow ktore moga pomoc nowym graczom: Poradnik do abordazu: Poszczegolne stopnie odpowiednio dla kazdej z nacji w grze: Great Britain Midshipman Sub-Lieutenant Second Lieutenant First Lieutenant Lieutenant Commander Master and Commander Post Captain Flag Captain Commodore Rear Admiral Danmark–Norge Kadet Månedsløjtnant Sekondløjtnant Premierløjtnant Kaptajnløjtnant Kaptajn Kommandørkaptajn Flag Kaptajn Kommandør Kontreadmiral España Guardiamarina Alférez de Navío Teniente de Fragata Teniente de Navío Capitán de Corbeta Capitán de Fragata Capitán de Navío Capitán de Bandera Brigadier Jefe de Escuadra France Garde-Marine Enseigne de Vaisseau Lieutenant de Frégate Lieutenant de Vaisseau Capitaine de Corvette Capitaine de Frégate Capitaine de Vaisseau Capitaine de Pavillon Chef de Division Chef d'Escadre Pirates Thief Rascal Scoundrel Marauder Plunderer Raider Ravager Demon Devil Curse Sverige Kadett Fänrik Sekundlöjtnant Premiärlöjtnant Kaptenlöjtnant Kapten Kommendörkapten Kapten på Flaggskepp Kommendör Konteramiral United States Midshipman Junior Lieutenant Second Lieutenant First Lieutenant Lieutenant Commandant Master Commandant Captain Flag Captain Commodore Rear Admiral Verenigde Provinciën Jonker Adelborst Tweede Luitenant Eerste Luitenant Kapitein-Luitenant Kapitein Commandeur-Kapitein Vlaggenkapitein Commandeur Schout-bij-Nacht A tutaj schemat wedlug jakiego wypadaja recepty ma okrety:
|
|
thedoc
Kapitan PFK
I have made 17 posts
Post by thedoc on Jan 28, 2016 4:23:02 GMT
Zasady boardingu zostały troszkę zmienione i nie wszystko jest aktualne. Co najważniejsze, w tym momencie Fire Deck Gun jest super efektywny przeciwko Attack/Counterattack więc uważajcie.
|
|
azradiel
Kapitan PFK
I have made 16 posts
Post by azradiel on Jan 28, 2016 7:53:03 GMT
Gdzie warto zakładać outpusty ?
|
|
|
Post by Bart Smith on Jan 28, 2016 8:41:12 GMT
Na pewno w stolicy i freeportach.
|
|
Karas
Kapitan PFK
I have made 14 posts
Post by Karas on Jan 29, 2016 8:56:45 GMT
Mam pytanie o okrety bot jakie mozna miec. Jak dokladnie to dziala? tzn, nie tyle w bitwie, co w powiazaniu z rangami, bo to jakos pozniej znika? kupilem osbie 2 cutterki i jestem bardzo zadowolony, bo ultra latwo teraz robi sie misje. mam 3 range, czy bede mogl z nich korzystac na 4 randze? oni mi znikna, czy da sie ich odsprzedac spowrotem?
|
|
FranciS
Kapitan PFK
I have made 4 posts
Post by FranciS on Jan 29, 2016 10:59:38 GMT
Mam pytanie o okrety bot jakie mozna miec. Jak dokladnie to dziala? tzn, nie tyle w bitwie, co w powiazaniu z rangami, bo to jakos pozniej znika? kupilem osbie 2 cutterki i jestem bardzo zadowolony, bo ultra latwo teraz robi sie misje. mam 3 range, czy bede mogl z nich korzystac na 4 randze? oni mi znikna, czy da sie ich odsprzedac spowrotem? Nie wiem jak to jest ale według mnie to raczej niczego nie będą zabierać, bo byłoby to bez sensu. Masz 2 cuttry i tyle te 2 sloty zostaną już do końca. Nie słyszałem żeby zabierali slotów na okręty npc, aczkolwiek mogę się mylić.
|
|
Karas
Kapitan PFK
I have made 14 posts
Post by Karas on Jan 29, 2016 13:59:52 GMT
bardziej interesuje mnie, czy jesli bede o te cutry dbal, to czy bede mogl ich uzywac,ile chce? tzn na dowolnej randze? tak jak pisalem, bardzo sobie je cenie, jako dodatkowy DPS, a najistotniejsze jest to, ze dzieki nim bardzo latwo taranowaz wroga, bo nie ucieka od ode mnie jak w 1v1
|
|
thedoc
Kapitan PFK
I have made 17 posts
Post by thedoc on Jan 29, 2016 18:47:20 GMT
Kutry zawsze są darmowe i zawsze możesz nimi pływać.
|
|
shavier
Kapitan PFK
I have made 8 posts
Post by shavier on Feb 6, 2016 18:39:17 GMT
ZAŁOGI-STATKI (wymaga aktualizacji) Lynx - Full crew size of 40 (Battle rating 5) Cutter - Full crew size of 40 (Battle rating 20) Privateer - Full crew size of 55 (Battle rating 20) Pickle - Full crew size of 55 (Battle rating of 20) Yacht - Full crew size of 40 (Battle rating 30) Brig - Full crew size of 120 (Battle rating 25) NavyBrig - Full crew size of 135 (Battle rating 35) Snow - Full crew size of 130 (Battle rating 35) Mercury - Full crew size of 135 (Battle rating 60) Cerberus - Full crew size of 195 (Battle rating 80) Surprise - Full crew size of 244 (Battle rating 100) Renommee - Full crew size of 240 (Battle rating 120) Belle Poule - Full crew size of 280 (Battle rating of 150) Frigate (Cherubim) - Full crew size of 280 (Battle rating 150) Pirate Frigate - Full crew size of (Battle rating 160) Trincomalee - Full crew size of 315 (Battle rating 180) Constitution - Full crew size of 450 (Battle rating 250) Bellona - Full crew size of 650 (Battle rating 280) Pavel - Full crew size of 830 (Battle rating 270) Victory - Full crew size of 850 (Battle rating 300) Santisima - Full crew size of 1050 (Battle rating 330)
|
|
azradiel
Kapitan PFK
I have made 16 posts
Post by azradiel on Feb 6, 2016 19:07:34 GMT
Mercury ma BR 60? To by wychodziło, że jest znacznie lepszy od Snowa. Jako to jest w praktyce ?
|
|
nemy
Kapitan PFK
I have made 5 posts
Post by nemy on Feb 7, 2016 9:57:46 GMT
Stronka z rangami jaka ranga na jaki statek i statsy statków naval.gg/
|
|
thedoc
Kapitan PFK
I have made 17 posts
Post by thedoc on Feb 7, 2016 15:13:30 GMT
|
|
azradiel
Kapitan PFK
I have made 16 posts
Post by azradiel on Feb 7, 2016 19:57:07 GMT
Cały czas by wychodziło, że Navy Brig i Mercury są lepsze od Snowa...
|
|
|
Post by Bart Smith on Feb 8, 2016 5:51:57 GMT
Developerzy ciagle zmieniaja wartosci BR jednoczesnie nie informujac o tym w patch notkach.
|
|
Karas
Kapitan PFK
I have made 14 posts
Post by Karas on Feb 17, 2016 13:24:01 GMT
ma ktos moze jakis link do strony z wylistowanymi modulami + opisy na co dane moduly wplywaja? lub moze ktos chcialby sie podzielic swoja wiedza. Ja nie umiem tego znalesc, a nie rozumiem polowy tych atrybutow.
|
|